20-10-2016 bLOG WINTER

Blog

donderdag, 23 februari 2017

Goede wintersportzolen

Ben jij er ook zo een? Die tijdens de wintersport altijd aan het klagen is over ‘pijn in mijn voeten’? Je hoort vaak dat mensen last hebben van hun voeten in skischoenen. Dat bederft dan vaak ook het plezier om te skiën. Gelukkig kan er een heleboel gedaan worden om dat gevoel te voorkomen!
Lees verder

donderdag, 23 februari 2017

Sneeuwhoogte top 5

Sluierbewolking en zon Ondanks uitgestrekte sluierwolkenvelden krijgt de zon vandaag goed de ruimte in de Alpen. De sneeuwgrens stijgt helaas wel naar 2200 tot 2500 meter. Een laag drukgebied dat vanaf Schotland richting de Alpen trekt kan vrijdag in de Noordelijke Alpen voor veel sneeuwval zorgen.
Lees verder

dinsdag, 21 februari 2017

De geschiedenis van de Skistok

Toen de tijd van funcarven helemaal in was, is er een serieuze poging gedaan om van de skistok af te komen, om hem uit het wintersport beeld te wissen. Door dit allen is de skistok alleen nog maar sterker teruggekomen, met veel meer keuzes en mogelijkheden. Firma Komperdell heeft alles vanaf het begin meegekregen en is zich gaan door ontwikkelen.
Lees verder

vrijdag, 17 februari 2017

De geschiedenis van de Ski

Ben jij nieuwsgierig naar hoe ski’s zijn ontstaan, of hoe ze zijn ontwikkeld? Lees dan nu onze blog en kom van alles te weten en waar je nog nooit zo over na gedacht hebt!
Lees verder

donderdag, 16 februari 2017

Sneeuwhoogte top 5

Volop zonneschijn in de Alpen! Het is genieten geblazen in de Alpen. De zon schijnt deze dagen volop. De knalblauwe en droge lucht zorgen voor perfecte sneeuwcondities.
Lees verder

dinsdag, 14 februari 2017

Ontwijk wintersport ongevallen

Een goed reactievermogen kan het verschil betekenen tussen een geslaagde afdaling en een goede valpartij. Hier geven wij jou 9 tips om wat te doen aan jou reactievermogen.
Lees verder

zaterdag, 11 februari 2017

Wintervakantie in Oostenrijk

Al jaren is Oostenrijk de nummer 1 wintersportbestemming en natuurlijk niet zonder reden. Oostenrijk is erg geliefd bij de Nederlanders. De Skihut zet 10 redenen voor je op een rij.
Lees verder

donderdag, 09 februari 2017

Sneeuwhoogte top 5

De afgelopen dagen is er weer wat sneeuw gevallen in Oostenrijk en daar kan de komende tijd volop van genoten worden. Het is in de meeste gebieden weer wat kouder geworden, veel onder 0. In de nacht vriest het overal matig tot streng.
Lees verder

dinsdag, 07 februari 2017

Waarom is après-skiën gezond?

Altijd al een fan van après-skiën? Maar sla je af en toe een avondje over omdat je denkt dat het ongezond is? Dan hebben wij hier 5 redenen waarom après-skiën gewoon gezond is en je het elke dag van de wintersport moet doen!
Lees verder
Sportalm
Bogner 1
Woolrich 1
Parajumpers  1
Moncler 1
Armani
Blauer 1