Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Goed Nieuws: Wintertoerisme en skiën zullen mogelijk zijn in Oostenrijk!

Goed Nieuws: Wintertoerisme en skiën zullen mogelijk zijn in Oostenrijk!

De Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz heeft gezegd dat hij skigebieden deze winter koste wat het kost open zal houden. Het economisch belang van het toerisme vindt hij te groot. Hij zei dit dinsdag tijdens een werkbezoek in Slovenië, wel gaf hij aan dat de gebruikelijke feestjes na het skiën waarschijnlijk niet mogelijk zullen zijn.

Naast de uitspraken van de heer Kurz komen veel gebieden met eigen maatregelen voor deze winter. Natuurlijk nog altijd onder voorbehoud van landelijke regelgeving die er in Oostenrijk aan zit te komen. 

Veel maatregelen komen overeen met de regels die Serfaus - Fiss - Ladis en Ischgl eerder communiceerden. Dat wil zeggen geen après-ski, een mondkapjesplicht in liften en restaurants (behalve aan tafels) en het dagelijks desinfecteren van gondels. Verder wil men ook hier nog geen beperking opleggen aan het aantal mensen dat samen in de lift zit. Toch zien we ook een paar nieuwe dingen. We lichten de belangrijkste uit: 

•Liften vanuit het dal openen al om 8.00 uur om drukte tegen te gaan. Aansluitende liften openen ook eerder, op deze manier is er een betere verdeling van mensen.
•Bij een lockdown worden gekochte skipassen vergoed, afhankelijk van het gebruik;
•Maximale groepsgrootte bij skiklassen is 10 personen (inclusief skileraar)
•Bij kinderlanden dragen skileraren standaard een mondkapje.

Daarnaast hebben enkele skigebieden laten weten de liften deze winter sneller te laten draaien, zodat mensen zo kort mogelijk in de lift zitten.
Tevens is het bij veel accommodaties mogelijk om tot kort voor je trip te annuleren of te wijzigen.

Gelukkig ziet het er naar uit dat de wintersport dit jaar door kan gaan, met helaas wat kleine aanpassingen, maar voor de echte wintersportliefhebber goed nieuws!

De Skihut maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren.