Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tips voor de krokusvakantie

Tips voor de krokusvakantie

Tips voor de krokusvakantie: De krokusvakantie is in zicht, wat betekent dat het tijd is om je koffers te pakken voor een heerlijke wintersportvakantie met familie en/of vrienden. Skihut is een expert op het gebied van wintersport voor de gehele familie. Wil je goed voorbereid op reis gaan richting jouw wintersportgebied, lees dan onderstaande tips van onze adviseurs!


Kou

De gevoelstemperaturen op de berg kunnen dalen tot wel -20 en -35 graden. Als je jezelf goed kleedt kan je het zelfs op extreem koude dagen lekker warm hebben. Het is op deze dagen belangrijk om laagjes te dragen, bestaande uit thermo-ondergoed, fleece truien en uiteraard de derde laag een goede wintersportjas.


Vocht

Een no-go is kleding van katoen. Katoen wordt erg vochtig bij transpireren en blijft ook lang vochtig. Vochtige kleding bevriest, waardoor je het koud krijgt. Kies voor wol of fleece. Hetzelfde geldt voor sokken. Sportsokken zijn niet gemaakt om mee te wintersporten aangezien deze gemaakt zijn van katoen. Skihut verkoopt ski- en snowboardsokken in verschillende diktes.
Ademen in een stormmask of bivakmuts zorgt voor condens. Deze condens zorgt voor vocht rondom je gezicht die kan bevriezen in de kou. Smeer Vaseline rond je mond en lippen hiermee beperkt het bevriezen van condens.

Bescherming

Van groot belang is de veiligheid op de piste. Zorg voor de juiste bescherming
Witte sneeuw en felle zon zorgen voor een weerkaatsing van het licht, wat heel slecht is voor je ogen. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede bril draagt. Skihut heeft een groot assortiment aan ski- en zonnebrillen voor volwassenen en kids, laat je door ons adviseren voor de juiste keuze.
Net zo belangrijk is het dragen van een helm, met de snelheden die tegenwoordig gehaald worden op de piste kun je niet meer zonder. Een extra voordeel van het dragen van een helm is dat hij je ook lekker warm houdt. De keuze van de juist helm is zeer belangrijk laat je ten alle tijden adviseren.


Extra warmte

Onze collega’s raden altijd handwarmers aan. Deze verwarmingselementen kan je in je handschoenen, zakken of in de kleding van je kindje stoppen. Kleine kinderen die veel stilzetten, krijgen het door weinig beweging sneller koud. De handwarmers zorgen voor extra warmte.

Gemak

Staan jouw kids al op de ski’s? Doe je kind nooit een rugzak om, dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties in skiliften. Ook is het handig om wanten aan te schaffen in plaats van handschoenen. Ten eerste zijn wanten altijd warmer dan handschoenen en ten tweede zijn deze voor kinderen makkelijker aan te trekken. Hier is de ski-juf vast ook erg blij mee! 
De Skihut maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren.