Winkelwagen
Filters

Geselecteerde filters

  • LANGE
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

LANGE

Aantal per pagina
Sorteer op
Filters
Filters
1 Resultaat

Geselecteerde filters

  • LANGE
LANGE XT 100 LANGE
€ 459,95 voor € 367,96

Lange ski's verkrijgbaar bij Skihut

introduceerden 's werelds eerste plastic skischoenen in 1962, en een sterk verbeterde model gericht op de race-markt in 1965. Na verscheidene Wereldkampioenschap en Olympische Spelen overwinningen gingen de zaken pas echt goed lopen. De laarzen van Lange hebben vijf keer zoveel WK-medaillewinnaars uitgerust dan elk ander merk in de jaren 2000.

Bob Lange was aan het experimenteren met plastic versterkte skischoenen in 1958, maar het duurde enige tijd voordat het basisontwerp bruikbaar was. De eerste voorbeelden uit 1962 gebruiken ABS schelpen en veters voor in de sluiting. Dat bleek geen succes. Een follow-up design werd wel een succes als vervanging voor leren laarzen. In 1970 waren ze bijna universeel op het circuit, het merk verkocht honderdduizenden voorbeelden als 's werelds toonaangevende skischoenen merk.

Lange was een belangrijke speler in de hockey en schaatswereld in de jaren 1970. Lange skates waren een uitvloeisel van hun plastic skischoenen die schuim liners hadden. De Garcia Company kocht Lange uit in de vroege jaren '70, maar ontwikkelde het gedachtegoed van Lange verder gedurende de jaren '70 en vroege jaren '80. Phil Esposito prees en gebruikte de Lange schaatsen. Zij gingen uit de gratie vanwege hun gewicht en blijkbaar ook om de looks, maar voor een groot aantal spelers waren looks niet alles en boden ze meer bescherming en comfort dan de traditionele schaatsen.

Een belangrijke technische misstap in 1970 leidde tot financiële problemen en de uiteindelijke verkoop van het bedrijf aan Garcia in 1973. Onder de nieuwe eigenaar, ontwikkelde het bedrijf het klassieke front-opening ontwerp verder, en breidde het beenstuk sterk uit voor directionele beheersing en vermindering van verwondingen aan het onderbeen. Garcia liep in financiële moeilijkheden waardoor de ski producten over werden gekocht door de eigenaar van Rossignol in 1978. Onder hun leiding, bracht Lange de beroemde fel-oranje XL-R en Z uit in de jaren 1980, versies die racers tot in de jaren 90 bleven dragen. Moderne Lange laarzen zijn weinig veranderd in het ontwerp.

Het front-entry ontwerp dat geïntroduceerd werd door Lange, wordt tegenwoordig in bijna alle moderne skischoenen gebruikt. Lange blijft een van de grootste ski merken wereldwijd.De Skihut maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren.